FilistinTüm Haberler

Gazze Halkı ‘Lübnan Mültecileri Cuması’ Yürüyüşleri İçin Hazırlanıyor

Gazze ahalisi bugün (26 Temmuz Cuma), Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri çerçevesinde ‘Lübnan Mültecileri Cuması’ gösterisi düzenlemeye hazırlanıyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Konseyi, 68. Cuma münasebetiyle düzenlenecek ve Gazze’nin doğusundaki dönüş çadırlarında ikindi namazından sonra başlayacak gösterilere iştirak edilmesi için çağrıda bulundu.

Konsey açıklamasında: “Lübnan’daki mültecileri tasfiye projelerini reddetme konusunda tek ses çıkarmak için onların sıkıntılarını paylaşıyoruz” dedi. Konsey, bugün Lübnan’da Filistinli mültecilerin bulunmasının geçici olduğunu, Filistin halkının vatanına dönüş hakkına sahip çıkma konusunda ısrarlı olduğunu belirtti.

Konsey bu arada işgal rejimine de uyarıda bulunarak Gazze’nin doğusundaki çadırlarda gösteri düzenleyecek halkın üzerine ateş etme işlemini devam ettirmemesini istedi ve böyle bir tutumun eylemlerin daha da kızışmasına neden olacağını hatırlattı. Konsey işgal yönetiminin Gazze’ye ve Batı Yaka’daki Filistinlilere yönelik politikalarının sonuçlarından sorumlu olduğunu, Filistinli direniş gruplarının bunlara daha fazla tahammül edemeyeceğini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir