FilistinTüm Haberler

Hamas ve İslami Cihad’dan İşgal Güçlerinin Mescid-i Aksa’ya Saldırmasına Tepki

Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskın şiddetle kınandı.

Baskınların, İsrail’in Aksa’ya yönelik saldırgan ve provokatif tutumunun sonucu olduğu belirtilen açıklamada, doğacak gerginlik ve olayların tırmandırılmasındaki sorumluluğun Siyonist İsrail’e ait olduğu ifade edildi.

Açıklamada Filistinlilere, İsrail’in baskınlarına karşı koyma çağrısı yapılarak, Arap ve İslam ülkelerinden de Müslümanların ilk kıblesini koruma ve İsrail’in ihlallerine duydukları öfkeyi göstermeleri istendi.

Aralarında aşırı sağcı eski milletvekili Haham Yehuda Glick’in de olduğu yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail polisi eşliğinde dün sabah saatlerinde işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Yahudilere tekbir getirerek tepki gösteren cemaate İsrail polisi tarafından ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunulmuş, çok sayıda Filistinli darbedilmişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, Harem-i Şerif’e baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısının bin 179 olduğunu, İsrail’in ramazan ayında Mescid-i Aksa’nın hürmetini kasten ve alenen ihlal ettiğini belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir