Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani, İslam Ülkeleri Liderlerinin Mübarek Kurban Bayramlarını Kutladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam Müslüman ülke liderlerine ayrı ayrı gönderdiği mesajlarda mübarek Kurban bayramını tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı enformasyon sitesinin bildirdiğine göre cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu mesajlarda Hak Teala emirlerini ve görevleri yerine getirmenin zafer bayramı olan Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, Müslüman ülke liderlerinin daha fazla vahdet içinde, dünyada terörizm ve sultacı liderlerin zorbalığı ve tek yanlılıklarına karşı koyabilmelerini, bölgede ve dünyada barış ve istikrarın daha da yayılmasını ve de İslami ümmet arasında kardeşlik ve adaletin güçlenmesini umut etti.

Suriye, Filistin, Afganistan ve Türkiye gibi bazı ülkelerde dün Kurban Bayramı’nın ilk günü olarak kutlanırken, İran İslam Cumhuriyeti gibi diğer Müslüman ülkelerde ise bugün Kurban Bayramıdır.

Müslümanların büyük bayramlarından olan mübarek Kurban Bayramı’nda Kâbe’yi ziyarete giden hacılar Allah’ın emrettiği ve O’nun rızası için, ayrıca büyük ilahi peygamber hz. İbrahim’i -as- anmak için kurban kesiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir