FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Güçleri Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenleyip İtikaftaki Cemaate Vahşice Saldırdı

İşgal güçlerinin dün sabah (2 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa’da cemaate vahşice saldırması sonucu onlarca kişi yaralanırken 5 kişi de gözaltına alındı.

İşgal güçlerinin baskını sebebiyle Mescid-i Aksa’nın avlusunda cemaatle işgalciler arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal polisi Kudüs’teki polis müdürü komutasında bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve Mescid-i Aksa’da itikafta olan cemaate saldırdı.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye başladığını, baskına katılanların sayısının 1000’i geçtiğini ve aralarında fanatik Yahudi haham Yehuda Glick’in de olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistinli gençleri Mescid-i Aksa’nın musallalarından El-Kıbli Mescidi’nde kuşattığı, üzerlerine göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdırdığı ifade edildi.

İşgalcilerin “Kudüs’ün Birleşmesi Günü” olarak andığı Kudüs’ün geri kalanının da işgal edildiği günün yıldönümünde fanatik Yahudi örgütleri bugün Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları yapmıştı.

İşgal güçlerinin baskından önce Mescid-i Aksa’ya girdiği ve Yahudi yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Ramazan’ın son on günü münasebetiyle Mescid-i Aksa’da bulunan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir