Tüm Haberler

Büyük Şeytan ABD’den İran’a Yeni Bir Yaptırım Daha

ABD’nin İran’a yönelik düşmanlığa dayalı siyasetlerinin devamında İran’a yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe geçirdiği ve bu doğrultuda İran’ın petro-kimya sektörünü hedef aldığı bildirildi.

İRNA’nın haberine göre, Amerikan Hazine Bakanlığı, yayınladığı bildiriyle İran’ın en büyük petro kimya şirketine yaptırım karar aldı. Yaptırım kararında ABD’nin İran’ın en büyük petrokimya grubu olan PPC ve 39 yan kuruluşunun yanı sıra tüm uluslararası satış bayileri de yaptırıma tabi tutulacak.

Amerikan hazine bakanlığı, yaptırım kararının bahanesi olarak da, bu şirketin İran devrim muhafızları ordusuyla işbirliği olarak duyurdu.

Amerikan hazine bakanı, ABD’nin bu girişimi İran devrim muhafızlarının petro kimya kanalıyla finansa ulaşmasını önlemenin bulunduğunu iddia etti.

ABD’nin yaptırım listesine giren Hatem’ül Enbiya Karargahı, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımları sırasında İran’ın önemli, petro kimya, gaz ve petrol projelerinin mühendisliği ve müteahhitliğini yürüten bazı şirketlerden biri olarak biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir