Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

HAMAS: Tahran Ziyaretimiz İran İle İlişkilerimizde Dönüm Noktası Olacak

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS; İran ve HAMAS arasındaki ilişkileri överek, Hamas heyetinin Tahran’a yaptığı son ziyareti ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlaması olarak nitelendirdi.

Hamas hareketinin üst düzey bir yetkilisi olan Usame Hamdan, dün Sputnik ile yaptığı röportajda, “Hamas heyetinin İran ziyareti Filistin davasının büyük risk altında olduğu bir zamanda gerçekleşti’ dedi.

Hamdan, sözde “Yüzyılın Anlaşması”nın Filistin davasının yokedilmesi ve Kudüs’ün işgal altındaki Filistin’e ilhakı yönündeki, ABD’nin bölge için yeni bir harita çizme çabasını yok etme girişimi olduğunun altını çizdi.

Hamas’ın üst düzey yetkilisi, İran’a ziyaretin amacının, Hamas ile Tahran arasındaki bağların güçlendirilmesi çerçevesinde gerçekleştiğini, Tahran’ın Hamas’ın en önemli hedefi olmasına rağmen, Rusya ve diğer bazı Arap ve İslam ülkelerinin de Filistinli heyetin ziyaret ettiği ülkeler arasında olduğunu söyledi.

Hamdan, bu görüşmelerinin amacının bölgedeki herhangi yeni bir senaryoya karşı Filistin’i işgal eden ve işgalcileri destekleyen ABD’ye karşı ortak tutum sergilemek için çaba göstermek olduğunu söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), hareketin genel başkan yardımcısı Salih el’Aruri başkanlığındaki üst düzey bir heyet, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle görüşmek üzere 20 Temmuz’da Tahran’a gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir