AfrikaTüm Haberler

Tunus Halkı, Siyonist İsrail’in Bayrağını Yaktı

Yüzlerce Tunuslu dün Tunus’un Bizerte kentinde düzenledikleri protesto gösterilerinde ırkçı rejim İsrail’in bayrağını ateşe vererek, siyonistlerin ülkelerine girmelerini kınadılar.

Muhabirimizin verdiği habere göre, dün ve önceki gün yüzlerce Tunuslu’nun, siyonistlerin ülkelerine ziyaretlerini kınayan kapsamlı protesto gösterileri düzenledikleri ve terör rejimi İsrail bayrağını yaktıkları belirtildi.

Göstericiler ayrıca, ırkçı rejim İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi girişimlerini kınayan sloganlar atarak, sorumluların yargılanmasını talep ettiler.

Tunuslu göstericiler ayrıca, ülkenin turizm bakanının istifasını istediler.

İsrail televizyonlarından Kanal12 de, son günlerde, işgal toprakları Filistin’den 2 bine yakın siyonistin El’Garibe sinagogunu ziyaret için Tunus’a gittiklerini açıkladı.

Tunus’un Cerbe adasında bulunan tarihi El-Garibe Sinagogu, Lag BaOmer Bayramı’nı kutlamak isteyen yerli ve yabancı yüzlerce Yahudi tarafından ziyaret ediliyor.

Tunuslu kaynaklar, 2011’den beri İsraillilerin bu şekilde ülkelerine ziyaretlerinin görülmemiş bir olay olduğunu belirttiler.

Öte yandan Tunus Turizm bakanının ülkesine gelen siyonistleri , hoşgeldin diyerek karşıladığı gelen haberler arasında.

Bu arada, Tunus, Arabistan, Bahreyn, BAE olmak üzere bazı Arap ülkelerinin ırkçı İsrail’le ilişkileri normalleştirme girişimleri, sözkonu ırkçı rejimin yıllardır Filistinlileri sindirme ve baskı girişimleriyle birlikte bir çok İslam ve Arap bölgesini de işgal ettiği bir sırada gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir