İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: Liderimize Yaptırım, Tüm İran Milletine Hakarettir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Tahran’da CNN muhabirine verdiği demeçte, Amerika devletinin son haftalarda İran’a karşı hareketleri kışkırtıcı olduğunu ve özellikle İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin özel kalem müdürlüğüne yaptırım uygulaması, İran milletinin tümüne hakaret olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Zarif demecinde İran milleti savaş ve sürtüşme peşinde olmadığını, ancak Amerika da İran’ı yok edebilecek konumda olmadığını, İran milleti her türlü tecavüze karşı direnişe hazır olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın artık 18. yüzyılda yaşamadığımızı hatırlaması gerektiğini, şimdi BM bildirgesi diye bir şey bulunduğunu, savaşla tehdit etmek illegal bir hareket olduğunu belirtti.

Zarif, Amerika devleti İran devletini zayıflatmaya çalıştığını, fakat Amerika yanlış bir yorumla bu inanca vardığını ifade etti. Zarif, ABD Başkanı Trump’a yanlış bilgi ve analiz verildiğini vurguladı.

Amerika devleti İran karşıtı uygulamalarının devamında geçen Pazartesi İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin özel kalem müdürlüğü ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun bazı üst düzey komutanlarına yaptırım uygulama kararı aldı. Amerika ayrıca Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i de yaptırım listesine alacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir