Tüm Haberler

Siyonist Askeri Yetkililerden Netanyahu’ya Gazze Konusunda Eleştiri

Korsan İsrail genel kurmay eski Başkanı Benny Gantz ve istifa eden savaş Bakanı Avigdor Liberman, Başbakan Benyamin Netanyahu’yu eleştirdiler.

Korsan İsrail genel kurmay eski Başkanı Beni Gantes Cumartesi günü Gazze şeridinden siyonist yerleşkelere fırlatılan füzenin isabet ettiği ve yangına yol açtığı noktaları ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın Netanyahu’nun iflas eden politikalarına karşı caydırıcı gücü yüksek olduğunu itiraf etti.

Filistinli gruplar Gazze şeridinde siyonist rejim askerleri ile mücadelede yanan balonlar ve uçurtmalardan yararlanıyor. Bu direniş yöntemi şimdiye kadar korsan İsrail’e 2.5 milyon dolar zarar verdiği ifade ediliyor.

Öte yandan İsrail’in istifa eden savaş Bakanı ve İsrail bizim evimiz adlı partinin lideri de geçen Perşembe günü Hamas ve Tel aviv arasında Mısır ve BM gözetiminde imzalanan ateşkes anlaşmasını Netanyahu’nun izlediği politikaların başarısızlığı şeklinde değerlendirdi. Liberman, bu politikanın devam etmesi Hamas’ı güçlendirirken İsrail’i zayıflattığını kaydetti.

Korsan İsrail medyası Cuma günü Hamas ve Tel aviv BM ve Mısır istihbaratı gözetiminde yeni bir ateşkes anlaşmasını imzaladıklarını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir