Tüm Haberler

Siyonist Yetkililer: Esir Askerler İçin Hamas’la Pazarlık Yapmamız Gerekiyor

Gazze Şeridi’ndeki esir askerler dosyasıyla ilgilenen İsrailli yetkililer, esirlerin ancak Hamas ile pazarlık sonucu özgürlüklerine kavuşabileceklerini söyledi.

İşgal rejimi yetkilileri, Gazze Şeridi’ne yapılan askeri tehditlerin ve insani yardımlar vasıtasıyla uygulanan baskıların esirleri kurtarmak için yeterli olmadığını belirtti.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, dünkü (10 Temmuz Çarşamba) sayısında işgal ordusu ihtiyat subayı Lior Lotan’ın “Hükümet esir askerleri askeri güç kullanarak geri getiremiyorsa anlaşma yoluyla bunu sağlamak için çalışmalı” dediğini yazdı.

Şalit takasında olduğu gibi kötü bir anlaşmadan bahsetmediğini kaydeden Lotan, zamanın lehlerine işlemediğini söyledi.

Haaretz gazetesi, Lotan’ın açıklamalarının İsrail güvenlik kurumunun tavrıyla aynı olduğuna dikkat çekerek, adını açıklamadığı üst düzey bir yetkilinin “Kurbanlar ve esirler sorunu düzenlemeler ve insani yardımlarla çözülmez” dediğini aktardı.

Haberde belirtildiğine göre, İsrailli güvenlik yetkilisi İsrailli sivillerin ve askerlerin cesetlerinin Filistinli esirlerin serbest bırakılacağı ayrı bir anlaşmayla geri getirilebileceğini ifade etti.

“Takas anlaşması istiyor muyuz, istemiyor muyuz; buna karar vermemiz gerekir” diyen İsrailli yetkilinin su arıtma tesisi inşasıyla esir askerin geri getirilemeyeceğini söylediği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir