Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Serbest Bırakılan İran Petrol Tankeri, Akdeniz’e Doğru Hareket Edecek

İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu genel müdür yardımcısı Celil İslami, serbest bırakılan İran petrol tankerinin (Grace-1) Akdeniz’de yoluna devam edeceğini söyledi.

Celil İslami, el’Alem kanalına verdiği demeçte, sözkonusu geminin serbest bırakılmasından önce yaptığı açıklamada, geminin serbest bırakılmasından önce gemi personelinin ciddi çabaları sonucunda serbest bırakıldığını söyledi.

İslami, Cebelitarık yetkililerinin İran’ın sunduğu delillerle daha fazla gemiyi ve personeli tutamayacağını söyledi.

İslami, İran’ın daha baştan geminin hareketinin Suriye olmadığını bildirdiklerini hatırlatırken Hürmüz boğazında İran’ın alıkoyduğu İngiliz gemisinin ise uluslararası deniz kanunlarını ihlal ettiği için hareketinin durdurulduğunu söyledi.

ABD’nin engellemelerine ve İngiliz hükümetinin bütün utanç verici eylemlerine rağmen Cebelitarık yüksek mahkemesi dün İran petrol gemisinin serbest bırakılmasına karar verdi.

2 milyon varilden fazla İran petrolü taşıyan Grease-1 tankeri geçtiğimiz 4 Temmuz’da Suriye’ye yönelik AB yaptırımlarının çiğnendiği bahanesiyle Cebelitarık polisi ve İngiliz özel kuvvetleri tarafından alıkonulmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir