İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: ABD, Tüm Alanlarda Bozguna Uğradı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika yönetimi son 14 ayda İran milletine en ağır yaptırımları dayattığını, fakat ister sosyal, ister siyasi, ister hukuki alanlar olsun, her alanda bozguna uğradıklarını belirtti.

Pazar günü İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Kuzey Horasan eyaletinin Şirvan kentinde halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika yönetimi 14 aydır İran milletine en ağır yaptırımları dayattığını, ancak kahraman, akıllı ve direnişçi İran milleti bu süre içerisinde büyük bir iktidarda Amerika’nın yaptırımlarına karşı direndiğini belirtti.

Ruhani, Amerikalılar bölgede Afganistan, Irak, Suriye ve Yemen’de hezimete uğradığını, eğer birileri çıkıp da İran milleti baskıların altında sarsıldığını iddia edecek olursa, haksız, yanlış ve yalan bir söz söylemiş olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika yönetiminin BM’de, çeşitli uluslararası çevrelerde, UAEK ve diğer alanlarda İran’a yönelik tek yanlı uygulamalarında başarısız olduğunu ve en son UAEK yönetim kurulu oturumunda da birçok ülke İran milletini desteklediklerini kaydetti.

Ruhani, Amerika İran İslam Cumhuriyeti’nin açtığı davada da uluslararası mahkemede kaybettiğini ve uluslararası kamuoyu da Amerika’nın uygulamalarını kınadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti Amerika yönetiminin tüm baskılarına rağmen ecnebilerden ve uluslararası mali fonlardan yardım talep etmediğini ve kendi ayakları üzerinde durduğunu ve geçen yılın borçlarının bir bölümünü de ödediğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir