Afrikaİran İslam CumhuriyetiNijeryaTüm Haberler

Kum Dini İlimler Havzası’ndan Şeyh İbrahim Zakzaki’nin Serbest Bırakılması Çağrısı

İran’ın Kum dini ilimler merkezi hocaları bir bildiri yayımlayarak Nijerya devletinin bu ülkenin İslami hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’ye yönelik zalimane davranışlarına itiraz etti. İranlı ulema Nijerya devletinden Şeyh Zakzaki’yi derhal serbest bırakmasını istedi.

Kum dini ilimler merkezi hocaları Pazartesi günü yayımladıkları bildiride hapiste yatan Şeyh Zekzaki’nin sağlık durumundan duydukları kaygıyı dile getirerek, Nijerya devleti Şeyh Zekzaki’nin can güvenliğinden sorumlu olduğunu ve insanlık dışı uygulamaları konusunda hesap vermeleri ve Şeyh Zekzaki’yi derhal serbest bırakmaları ve tedavisi için gereken zemini oluşturmaları gerektiğini vurguladılar.

Kum dini ilimler merkezi hocaları ayrıca uluslararası camianın Şeyh Zekzaki’nin sağlık durumu karşısında sessiz kalmasını eleştirerek, Nijerya devleti Amerika, korsan İsrail ve Suud rejiminin destekleri ile bu tür cinayetleri işlediklerini belirttiler.

Nijerya İslami hareketi lideri Şeyh İbrahim Zekzaki 2015 yılında Nijerya ordusunun Zaria kentindeki evine düzenlediği baskın sırasında tutuklanarak hapse atıldı. Bu baskında Şeyh Zekzaki ve eşi yaralandı, iki oğlu ve yüzlerce taraftarı şehit düştü.

Şimdi ise Şeyh Zekzaki hiç bir sağlık hizmetinden yararlanamadan hasta eşi ile birlikte halâ hapiste tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir