İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Hatemi: İngiliz Tankerine El Koymamız, İran’ın Gücü ve İradesinin Göstergesidir

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, “Britanya’nın bir yanlış hareketle Cebelitarık boğazında İran petrol tankerine el koyulmasına verilen cevap, İran’ın her tehdide karşılık gücü ve iradesinin göstergesidir” dedi.

Hatemi yaptığı açıklamada geçen ay Amerika’ya ait ileri teknolojiye sahip bir insansız hava aracının İran hava sahasını ihlal ettiğinde düşürülmesine değinerek, ‘’İran silahlı kuvvetlerinin bu açık ihlale karşı cevabı İran’ın savunma ve önleyicilik alanında gücünün göstergesidir. ‘’ dedi.

Hatemi, İran’ın savunma ve saldırı dahi, tüm alanlarda çok önemli ilerlemeler sağladığını söyledi.

İran’ın Fars Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan ili Limanlar ve Denizcilik Kurumu Genel Müdürü Allahmurad Afifipur da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Sözkonusu petrol tankeri geçiş yaptığı rotasında bir balıkçı teknesine çarpıyor. Bu olayın nedenleri açıklanmalıdır. Hasar gören balıkçı teknesindekiler İngiliz petrol tankeri mürettebatı ile temasa geçmeye çalışsa da bir cevap alamıyorlar’ dedi.

Tuğgeneral Hatemi, “İngiliz petrol gemisinin balıkçı teknesinin mesajlarına cevap vermemesi üzerine, yasalara uygun olarak konu Hürmüzgan Limanlar ve Denizcilik Kurumu’na iletiliyor. Biz prosedür gereği İran Silahlı Kuvvetleri’ne konuyu bildirerek, İngiliz geminin Bender Abbas iskelesine çekilmesini ve ayrıntıların detaylı araştırılarak olayın perde arkasının gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir