FilistinTüm Haberler

İşgal Güçleri El-Arakib Köyünü 147’nci Kez Yıktı

İşgal yönetimi yıkım ekipleri bu sabah 1948’de işgal edilen toprakların güneyindeki En-Nakab bölgesinde yer alan El-Arakib köyünü 147’nci kez yıktı.

İşgal güçlerinin işgal rejimi tarafından yasal yerleşim alanı kabul edilmeyen El-Arakib köyüne düzenlediği baskın sırasında köyün önde gelen isimlerinden Sayyah Et-Turi’yi gözaltına aldığı belirtildi.

El-Arakib sakinleri, işgal polisi eşliğinde köye baskın düzenleyen yıkım ekiplerinin bu sabah köydeki evleri ve çadırları yıkarak köy halkını açıkta bıraktığını söyledi.

İşgal güçlerinin El-Arakib köyüne düzenlediği baskın sırasında ayrıca 7 ay hapis cezasını çektikten sonra önceki gün özgürlüğüne kavuşan Sayyah Et-Turi’yi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçleri El-Arakib köyünü son olarak geçtiğimiz Pazartesi günü yıkmıştı.
Öte yandan bugün de bir grup Siyonist yerleşimci, Mescid-i Aska’ya baskın düzenleyerek, bu kutsal mekana yönelik saygısızlıkta bulundular.

Başka bir habere göre, Lübnan Hizbullah güçlerinin ani saldırısından korku duyan işgal rejimi ordusu, işgal altındaki Filistin’in Lübnan sınırlarında teyakkuza geçti. İşgal ordusu ayrıca Gazze sınırlarında tatbikat başlattığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir