Bahreynİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Bahreyn’deki İdamları Kınadı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Bahreyn rejiminin muhalifleri idam etmesini kınadı ve ‘Bahreyn rejiminin sorunu askeri ve güvenlik yoluyla çözme girişimi sonuç vermez’ dedi.

İRNA ajansına göre, Seyyid Abbas Musevi, Bahreyn’de idam edilenlerden işkence altında sorgulamalarının alındığı ve adil yargılamanın olmadığını belirterek uluslararası toplumdan Bahreyn’deki idamların durdurulması için girişimde bulunmasını istedi ve ”Bahreyn rejimi halkıyla barışmak ve mantıklı siyaset yerine, yine muhalifleri ezme ve ortadan kaldırmaya yönelik baskıcı siyasetlerini sürdürmektedir’ dedi.

Musevi, Bahreyn rejiminin muhalifleri ortadan kaldırmak için el’Kaide gibi terör örgütleri ve şer güçlerini kullanmasına da işaretle, sürdürülen idamların kabul edilemez olduğunu ve daha önce terör örgütü unsurlarıyla muhalifleri ortadan kaldırma siyaseti yerine şimdi rejimin bizzat kendisinin idam ve benzeri metotlarla muhalifleri sindirme yoluna gittiğini söyledi.

Bahreyn rejimi görülen iki ayrı davada idam cezası alan 2 siyasi aktivisti dün idam etti.

Bahreyn rejiminin bu idamları, başta insan hakları örgütü olmak üzere uluslararası kuruluşların idamların durdurulmasına yönelik çağrılarına rağmen gerçekleşti.

İnsan hakları grupları, geçen yıl terör suçu işledikleri iddiasıyla yargılanan ve haklarında çeşitli cezalar verilen 56 kişiden 2’sinin ölüm cezası aldığını söyledi. Ölüm cezaları infaz edilen iki kişin Ali el-Arab ve Ahmed al-Malali olduğu açıklandı.

Uluslararası Af Teşkilatı, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Birleşmiş Milletler İnsan hakları uzmanı, sanıkların ifadelerinin işkence altında alındığı iddiasıyla idamların durdurulması için Cuma günü Bahreyn’e bir çağrıda bulunmuştu.

Uluslararası Af Teşkilatı yaptığı açıklamada, idam edilen Ali Muhammed El Arab’ın sorgu sırasında elektrik şokuna maruz kaldığını ve ayak tırnaklarının söküldüğü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir