Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suud Rejiminin Taiz’deki Üslerini Füze Yağmuruna Tuttu

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri dün gece saldırgan Suudi güçlerin Taiz’deki El’Vaziye üssünü füzelerle hedef aldı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri, Suudi güçlerin El’Vaziye üssünü dört adet Zelzal 1 balistik yerel füzeyle hedef aldı.

Ordu güçlerinin sözkonusu saldırısında saldırgan güçlere ağır hasar verilirken onlarcası öldü ve yaralandı.

Yemen genelkurmay başkan yardımcısı Tümgeneral Ali el-Muşeki de son günlerde yaptığı açıklamada, Yemenli güçlerin bölgeden hiç bir saldırganın sağ salim çıkmasına izin vermeyeceğini belirtmişti.

Bilindiği gibi Suudi rejimi, Amerika ve bazı ülkelerin de desteğiyle Mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik saldırılar başlatırken, hava, kara ve deniz muhasarasıyla da bu ülkeye gıda ve ilaç başta olmak üzere her türlü malın girişine engel oluyor.

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarının devam etmesiyle birlikte bu ülkede şiddetli gıda, ilaç sorunu yaşanmaktadır.

Mart 2015’ten beri Yemen aleyhindeki saldırılarda bu zamana kadar 16 bini aşkın masum insan hayatını kaybetmiş, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir