BahreynBatı AsyaTüm Haberler

Bahreyn’de İki Hizbullahi Gencin İdam Edilmesine Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, iki Bahreynli gencin Al-i Halife rejimi tarafından idamını kınamasına ilaveten, Lübnan Hizbullah Hareketi, Bahreyn el Vifak Cemiyeti ve muhtelif Iraklı gruplardan da tepkiler geldi.

Ahmed İsa el-Melali ve Ali Muhammed el-Arab adlı iki genç, 2017 yılında bir Bahreynli subayı katletmek suçlamasıyla dün, sabah saatlerinde Al-i Halife rejimince idam edildi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Bahreyn rejiminin muhalifleri idam etmesini kınadı ve ‘Bahreyn rejiminin mevcut sorunu, askeri ve güvenlik yoluyla çözme girişimi sonuç vermez’ dedi.

Hizbullah Merkez Konseyi üyelerinden Şeyh Nebil Kavuk yaptığı açıklamada, iki Bahreynli gencin Al-i Halife rejimince idam edilmesini kınayarak, Bahreyn rejiminin İsrail-ABD projesini uygulamakta ve cinayet işlemekte olduğunu belirtti.

Lübnan Şii Yüksek Meclisi de, Bahreyn rejiminin iki genci idam etmesini sert şekilde kınadı.

Irak Hizbullah Tugayları ve Nuceba Hareketi tarafından yapılan açıklamalarda da iki Bahreynli gencin idam edilmesi kınandı.

Bahreyn el Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin ed-Deyhemi de, 2 Bahreynli gencin idam edilmesinin Al-i Halife rejiminin Siyonistler’le işbirliğinin sonucu olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir