İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hüccet-ül İslam Ebuturabiferd: İran Devrim Muhafızları, ABD’nin İtibarını Yerle Bir Etti

Tahran’da Kurban Bayramı Namazı, geçici Cuma Namazı Hatibi Hüccet-ül İslam Seyyid Muhammed Hasan Ebuturabiferd tarafından ikame edildi.

Tahran’daki Kurban Bayramı Namazı hutbelerinde konuşan Hüccet-ül İslam Seyyid Muhammed Hasan Ebuturabiferd, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ebutorabifard, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’ye seslenerek, “İran halkından ders alarak, ABD karşısında kendi kimliğinizi savunmalısınız. İran ulusu ve direniş cephesi Hz.İbrahim’in (a.s) sergilediği davranışlarından ne güzel ders almıştır” diye konuştu.

İran’ın bölgesel gelişmelerde güçlü bir şekilde davrandığına dikkati çeken Hüccet-ül İslam Ebutorabifard, “Devrim Muhafızları Ordusu ülkenin hava sınırını ihlal eden ABD’ye ait bir insansız hava aracını (İHA) değil, ABD’nin boş karakterini hedef alarak, itibarını yerle bir etti.”dedi.

Siyonist İsrail, Al-i Suud ve Al-i Halife rejiminin de kesinlikle başarısızlığa uğrayacağını dile getiren Ebutorabifard, “Devrim Muhafızları İngiltere’ye ait gemiyi değil, İran ulusunun gücü karşısında zayıf düşen Büyük İngiltere’yi hedef aldı. Bu İran ulusunun güç ve saygınlıkla kendilerine karşı kurulan komploları ortadan kaldırdığını gösteriyor. Bu İran İslam Cumhuriyeti’nin 40 yıl boyunca İslam dünyasında kurumsallaştırdığı kesin stratejisidir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Keşmir’deki son gelişmelere değinen Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, “Keşmir’in müslüman milleti, İslam ümmetinin bir parçasıdır ve İslam toplumundaki herhangi bir bireye yönelik usulsüzce davranış, İslam ümmetine karşı olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Hüccet-ül İslam Ebutoarbifard konuya ilişkin olarak “Müslümanlar ve gayrimüslimler, Hindistan Yarımadası’nda yüzlerce yıldır barış içinde birlikte yaşıyorlar. Yöneticilerin de bu tür yaşamı sağlamlaştırmaları gerekiyor. Bölgemiz gerginlik ve çatışma kapasitesine sahip değil. Biz Hindistan ve Pakistan dahil olmak üzere İslam dünyasındaki tüm müslüman kardeşlerimizin barış ve güvenlik içinde yaşamalarını temenni ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir