İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Uzmanlar Meclisi Üyeleri İle Görüştü

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün sabah saatlerinde Uzmanlar Meclisi üyeleri ile görüştü.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bu görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump’ın “İran halkının durumu ABD’nin taleplerini yerine getirmesi takdirde iyileşecek” iddiasına atıfta bulunarak, “ABD ve Avrupa yetkilileriyle medya kuruluşları sürekli olarak ‘Yapamazsınız’ demeye çalışmaktadır. Ancak İran halkı bu tür propagandalara dikkat etmiyor” ifadelerinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ABD ve Siyonist rejim dışında herhangi bir ülkeyle etkileşim ve müzakere yolunun kapalı olmadığını vurgulayarak, “Başta ABD ve birkaç Avrupa ülkesi olmak üzere İslam nizamına karşı düşmanlık bayrağı taşıyan ülkelere güvenmemek gerekiyor. Zira onlar açıkça İran halkına düşmanlık yapıyorlar” değerlendirmelerinde bulundu.

Avrupa ülkelerinin İran İslam Cumhuriyeti’ne düşmanlık sebeplerinin ABD’nin düşmanlığından farklı olmadığını belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Avrupalılar görünüşte arabulucu olarak ortaya girerek uzun uzun konuşuyorlar. Ancak bunların hepsi boş laflardır” dedi.

Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmemesinin yanı sıra ABD’nin anlaşmadan çıkması ve uyguladığı zalimce yaptırımları ardından sergilediği performansına atıfta bulunan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Avrupalılar, vaatlerine rağmen, ABD yaptırımlarına pratik olarak bağlı kaldılar. Bu yüzden artık İran İslam Cumhuriyeti için bir şey yapmaları pek mümkün değil” ifadesini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney konuya ilişkin olarak, “Avrupa ile müzakere edenler şimdi onların taahhütlerini yerine getirmediğini söylüyorlar. Bu hiçbir konuda onlara güvenmemek gerektiğini kanıtlayan güçlü bir sebeptir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir