İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Irak’ta ve Lübnan’da Temel Öncelik Güvensizliği Ortadan Kaldırmaktır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in huzurunda Hatemül Enbiya Hava Savunma Üniversitesi’nde askeri mezuniyet töreni düzenlendi.

Burada konuşma gerçekleştiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, güvensizlik yaratmayı bir ülkeye yapılabilecek en kötü düşmanlık olarak nitelendirip, “Düşmanların bir ülkeye yapabileceği en büyük hasar, bu ülkeyi güvenlikten mahrum etmektir. Dünyada herkesten çok ABD ve Batı istihbarat servisleri geride kalan ülkelerin parasıyla bölgede kargaşa yaratıyor. Bu bir millet karşı yapılacak en kötü düşmanlıktır” ifadelerinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Irak ve Lübnan’da güvensizliği ortadan kaldırmanın öncelikte olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkelerin halklarının talepleri var. tabi bu taleplerinde haklılardır. Ancak onların taleplerinin ülkelerindeki yasal yapılar çerçevesinde gerçekleşebileceğini bilmeleri gerekiyor. Bir ülkede yasal bir yapı bozulduğunda, hiçbir şey yapılamaz. Bir ülkede bir boşluk olduğunda, olumlu bir şey yapılamaz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir