IrakTüm Haberler

Bağdat’ın Sadr Kasabasına Havan Topu Mermisi Düştü

Haber kaynakları dün Bağdat’ın Sadr kasabasının havan topu mermisiyle hedef alındığını belirttiler.

İRNA’nın haberine göre, bazı haber kaynakları da Bağdat’ın El-Cadriye bölgesindeki “Babil” otelinin katyuşa füzesiyle hedef alındığını, sözkonusu saldırıda bir askerin öldüğünü bazılarının da yaralandığını belirttiler.

Son günlerde Irak’ın muhtelif kentleri kargaşa, saldırı ve patlamalara sahne olmaktadır.

Iraklı yetkililer yaptıkları açıklamalarda, ülkedeki saldırılar ve patlamaların fitne çıkarma hedefiyle düzenlendiğini belirttiler.

Bilindiği gibi başta Bağdat olmak üzere Irak’ın muhtelif kentleri son günlerde idari fesat, iş imkanlarının olmaması ve yeterli hizmetlerin sunulamaması sebebiyle halk itirazlarına sahne olurken, gösterilerin çatışmalara dönüştüğü ve bazı insanların öldüğü ve yaralandığı gelen haberler arasında.

Irak’taki itiraz gösterilerinin kendiliğinden meydana gelmediği, dış müdahalelerden kaynaklı olduğuna dayalı kanıtların mevcut olduğu da belirtiliyor.

Irak Hizbullahı son günlerde yaptığı açıklamada, ABD ve ırkçı İsrail’in Bağdat’ın politikalarından rahatsızlıkları nedeniyle bu ülkede fitne ateşini körüklediklerini bildirdi.

Basra polisi de yaptığı açıklamada, ırkçı rejim İsrail, Suudi Arabistan ve BAE Bağdat’ta güvensizlik oluşturma peşinde olduklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir