İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerTürkiye

İran İle Türkiye Arasında Ortak Sınır Toplantısı Düzenlenecek

İran İslam Cumhuriyeti Güvenlik Güçleri Sınır Muhafaza Birlikleri Komutanı İran-Türkiye Ortak Sınır Toplantısının İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinin Maku şehrinde bugün düzenleneceğini söyledi.

Tuğgeneral Kasım Rezayi bu hususta bilgi vererek sözlerine şunları ekledi: “Bu toplantıda İran ve Türkiye ortak sınırlarının son durumu da incelenecektir. “

Tuğgeneral Kasım Rezayi Türkiye mevkidaşı ile geçmişte yapılan anlaşmaları da gözden geçireceklerine değinerek şunları kaydetti: ” Bu sınır toplantısında yeni konuları gündeme alıp böylece İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti ortak sınırlarında ortak güvenliği daha gerçekçi, daha hedefli ve planlı ve daha pratik ve işlevli bir şekilde sağlamayı düşünüyoruz. “

İran Güvenlik Güçleri Sınır Muhafaza Birlikleri Komutanı, güvenlik sorunları ve silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı alanında yapılan iş birliklerin önemine vurgu yaparak bu çerçevedeki ortaklıkları yararlı niteledi.

İran ve Türkiye 500 kilometre ortak sınıra sahiptir. Bunların büyük bir bölümü zor geçitli dağlık bölgelerden oluşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir