Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran-Rusya-Çin Ortak Tatbikatı Devam Ediyor

deniz kuvvetleri, deniz tatbikatı , İran Ordusu ,İran, Rusya, Çin ,Hint Okanusu , Umman Denizi , Hüseyin Hanzadi ,Habibullah Seyyari,

İran, Rusya ve Çin deniz kuvvetlerinin katılımıyla cuma gününden itibaren başlayan ortak deniz tatbikatı başarıyla devam ediyor.

Tatbikata katılan unsurlar, belirlenen farazi hedeflere başarılı şekilde vurarak, denizde saldırıya uğrayan ve hasar gören gemiler ve botlara yardım amacıyla provalar gerçekleştiriyorlar.

İran Ordusu Koordinatörü Amiral Habibullah Seyyari, herhangi bir yabancı gemi veya hava aracını tatbikat alanına yaklaşmama için uyardı.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, İran, Rusya ve Çin tarafından Hint Okanusu ile Umman Denizi’nde yürütülen ‘Deniz Güvenliği Kuşağı’ adlı deniz tatbikatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğamiral Hanzadi, “Bölgemizin güvenliği kesinlikle bölgede bulunan ülkeler tarafından sağlanabilir. Burada bölgedeki tüm ülkeleri bir sonraki sefere düzenlenecek ortak tatbikat ve bölgesel itilafa davet ediyoruz.” dedi.

Bölgedeki ülkeler ile İran’ın dost devletlerinin sözü geçen tatbikata ilgi gösterdiklerine dikkati çeken Tuğamiral Hanzadi, “Bölgedeki ülkelerden ortaklaşa güvenliğin sağlanması için yardım etmelerini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri, 27 Aralık’ta Hint Okyanusu’nun kuzey bölgesinde İran-Çin-Rusya ortak deniz tatbikatının başladığını bildirmişti.

İlki düzenlenen ortak tatbikat 27-30 Aralık’ta Hint Okyanusu ile Umman Denizi’nde yapılacak.

Bu tatbikat, üç ülkenin donanmaları arasında işbirliğini derinleştirme, dünya deniz güvenliği ve barışını ortaklaşa koruma konusunda iyi niyet ve kabiliyet gösterimini hedefliyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin de katılacağı üçlü tatbikatın mesajı, işbirliği ve birlik vasıtasıyla barış, dostluk ve kalıcı istikrarı sağlamaktır.

İran, Rusya ve Çin’in ortak deniz tatbikatı dünyada geniş yankı bulmaktadır.

Bu arada, ABD Başkanı milli güvenlik danışmanı eski yardımcısı McFarland, Washington yönetimi İran, Rusya ve Çin arasında muhtemel askeri ittifaktan kaygı duyması gerektiğini açıkladı.

İran, Rusya ve Çin’in Hint okyanusunun kuzeyinde ortak askeri deniz tatbikatını değerlendiren ABD Başkanı milli güvenlik danışmanı eski yardımcısı McFarland, tatbikatı ABD için kabus senaryosu niteledi.

Fox Business’e konuşan McFarland, bu durum hakikaten kabus senaryosu olduğunu, Amerika Rusya ve Çin’in ittifak kurmaması için 75 yıl çaba harcadığını ve sonuçta bu Çin ve eski Sovyetler Birliği arasında ihtilaf ve mesafe yaratmayı başardıklarını kaydetti.

McFarland sunucunun üç ülkenin ittifakını şom nitelemesi ve bu tatbikatı sorması üzerine, şimdi İran ve Rusya’nın müttefik olmamasına bakmaları gerektiğini, zira Rusya karada mahsur olduğunu ve uluslararası açık sulara ulaşamadığını, fakat İran ile ittifakla bunu da elde edeceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir