Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Yüzyılın Anlaşması Projesine Tepkiler Büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu bugün Yüzyılın Anlaşması’nı görüceye çıkarırken, bu ihanet planını Filistinliler’in yoğun tepki ve protestosuna yol açtı.

ABD ve işgal rejiminin bugün görücüye çıkardığı Yüzyılın Anlaşması denen ihanet planı, Filistinli gruplar, siyasiler, şahsiyetler ve Filistin halkının sert tepki ve eleştirilerine yol açtı.

Batı Yaka ve Gazze’de bugün Yüzyılın Anlaşması’nın protesto edilmesi amacıyla geniş çaplı gösteri düzenliyor. Yarın de Filistin’de ABD ve İsrail rejimi aleyhinde büyük protesto eyleminin düzenlenmesi bekleniyor.

Filistin’de Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Heyeti yaptığı açıklamada, Salı ve Çarşamba günleri Yüzyılın Anlaşması planının kesin bir dille reddedilmesi için yapılacak etkinliklere ve gösterilere büyük destek verilmesini ve en geniş katılımın sağlanması için gereken duyarlılığın gösterilmesini isterken, İslami ve Ulusal Güçler Takip Komisyonu da Salı ve Çarşamba günlerinde Filistin’de bütün alanlarda öfke çatışma günleri olmasını ve Filistin halkının fertlerinin caddelere, meydanlara çıkarak gösteriler ve eylemler düzenlemesini istemişti.

Yüzyılın Anlaşması denen proje, Filistin Özerk Teşkilatı, Hamas ve İslami Cihat olmak üzere direniş grupları tarafından da sert bir şekilde reddedildi.

Yüzyılın Anlaşması projesine İran İslam Cumhuriyeti’nden de sert tepki ve eleştiri geldi.

Bu bağlamda, İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Amerikan-Siyonist Yüzyılın Anlaşması projesine gösterdiği tepkide, bu sahte planın İslam ülkelerlinin Siyonist rejim ve Amerika’ya böyle bir kötülük yapmalarına müsaade eden tefrikasının sonucu olduğunu kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Amerikalılar’ın yakında bu davranışlarının sonucuna katlanacaklarını, bunun ilk aşamasının Irak halkının ABD’ye karşı ayaklanmasında görüldüğünü vurguladı.

Filistin İntifadasına Destek Uluslararası Konferansı Genel Sekreterliği de yaptığı açıklamada, tüm uluslararası örgütler ve kamuoyunu, Yüzyılın Anlaşması denen projesini kınamalarını isteyerek, bu projenin kuşkusuz bölgede yeni gerginlik ve şiddet sarmalının başlangıcı olacağını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, hayali yüzyılın anlaşmasının ölü doğacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Sözde demokrasi kahramanları rolü doğacak sözde yüzyılın anlaşması yerine, İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei tarafından önerilen İran’ın demokratik yolunu kabul etsinler. Bu öneri, Müslüman, Yahudi ve Hristiyanların geleceklerini referandumla belirlemesidir.’’ diye yazdı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian da, Filistin milletini yok sayan yüzyılın anlaşmasına işaretle, bu anlaşmanın açıklanması çakma İsrail rejiminin sonunun başlangıcı olacağını belirtti.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin İran’daki temsilcisi Nasır Ebu Şerif de, Trump’ın dayatmaya çalıştığı ‘Yüzyılın Anlaşması’nın asıl hedefinin Filistin’i ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, ”Yüzyılın Anlaşması giderek değersizleşiyor ve dünya emperyalizmi de yok olmaya mahkumdur’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir