FilistinTüm Haberler

Kudüs’te İşgal Askerleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Çıktı

Bugün (29 Ocak Çarşamba) sabah saatlerinde işgal altındaki Kudüs’ün doğu kesiminde yer alan Ebu Dis beldesinde Kudüs Üniversitesi çevresinde ABD Başkanı Trump’ın Filistin davasını tarihe gömmek amacıyla ortaya attığı sözde barış planına tepki için düzenlenen gösterilerde işgalci askerlerle göstericiler arasında çatışmalar meydana geldi.

İşgal güçlerinin çatışmalar esnasında havaya mermi sıktıkları ve göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attıkları belirtildi.

İşgal güçlerinin çevreye rastgele gaz bombaları atmaları sebebiyle olayların meydana geldiği bölgede bulunan okullar bugün tatil yapmak zorunda kaldı.

İşgal güçlerinin gösterici gençlerden birine saldırdıkları, sonra da onu gözaltına alarak Kalendiya sorgulama merkezine götürdükleri belirtildi. Ayrıca işgal yönetimi istihbaratının Eski Kudüs’ten Es’ad Accac isimli bir genci sorgulamak amacıyla gözaltına aldıkları haber verildi.

Kudüs’ün Ebu Dis çevresinde dün gece de olaylar olmuş ve üç ayrı mıntıkada işgal güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar meydana gelmişti. Bunlar Kudüs Üniversitesi çevresi, orta bölge ve Ayzeriye ile Ebu Dis arasındaki Re’su Kebse bölgesiydi.

Trump’ın Yüzyılın Anlaşması planı olarak isimlendirilen tehlikeli planına karşı Filistin’de ve Filistin dışında bugün muhtelif gösterilerin düzenlenmesi ve olayların meydana gelmesi bekleniyor. Filistin’deki direniş hareketleri önümüzdeki Cuma gününü ise söz konusu plana karşı tepkilerin ortaya konması için Öfke Günü ilan ettiklerini açıkladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir