IrakTüm Haberler

Pompeo’nun Irak’taki ABD Üssüne Saldırıya Tepkisi

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak’ta Amerika’nın El Taci üssüne saldırı düzenleyen kişilerden veya gruplardan hesap sorulmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Perşembe günü Irak’ta Amerika’nın El Taci üssüne düzenlenen roketli saldırıya twitter hesabında tepki gösterdi.

Pompeo attığı tweetinde El Taci üssüne düzenlenen ölümcül saldırıya tahammül etmeyeceklerini belirtti.

Tweette, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Britanya Dışişleri Bakanı Dominic Raab, bu saldırılardan sorumlu olanların hesap vermeleri gerektiği konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Haber kaynakları Çarşamba günü akşam saatlerinde Irak’ta El Taci askeri üssüne düzenlenen roketli saldırıda biri İngiliz ikisi Amerikalı olmak üzere üç askerin ölmesi ve 12 kişinin de yararlanması üzerine Amerika ve Britanya Dışişleri Bakanları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Irak medyası, Çarşamba günü akşam saatlerinde Amerikalı terörist askerlerin bulunduğu El Taci askeri üssüne on roketle saldırı düzenlendiğini belirtmişti. Amerikalı yetkililer iki Amerikalı terörist askerin yanı sıra İngiliz bir askerin de saldırıda öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını doğruladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir