Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Şemhani: Amerika Korona Virüs Hakkında Dünyaya Hesap Vermeli

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, başkalarını suçlamak, Amerika terör devletinin işlediği cinayetlerin hakkında hesap vermekten kaçmak için başvurduğu yöntem olduğunu belirtti.

Twitter hesabında bu açıklamayı yapan İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, şöyle ekledi: Amerikalı yetkililer korona virüs salgını konusunda Çin ve İran’ı mesnetsiz iddialarla suçlamak yerine uluslararası camianın bu ülkeni korona virüsü üretme ve bulaştırmada ne gibi rol ifa ettiği ve İran milletine karşı iktisadi yaptırımlarla cinayet işlediği konularında hesap vermeleri gerekir.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Salı günü gazetecilerin Washington yönetiminin korona virüsü salgınını kontrol altına almakta pasif davrandığı ile ilgili sorularına cevap vermekten kaçınarak İran ve Çin’i bu virüs hakkında saptırıcı bilgi vermekle suçladı.

Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip korona virüsü Aralık 2019’de Çin’in Wuhan kentinde tespit edildi. Bu virüs Çin’den sonra 160 ülkeyi etkiledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jao Li Jian ise geçen gün bu ölümcül virüsü ABD ordusu Wuhan kentine bulaştırmış olabileceğini belirterek Amerika bu bağlamda Pekin7i bir izahat borçlu olduğunu belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir