İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Amiral Tengsiri: İran Ordusu ve Devrim Muhafızları Bölgeyi Sürekli Gözetliyor

İran devrim muhafızları ordusu deniz güçleri komutanı Amiral Alirıza Tengsiri, deniz güçleri ve İran ordusunun, bölgede daimi olarak her türlü gelişmeyi yakından gözetlediklerini ve her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Amiral Tengsiri, dün yaptığı açıklamada, İran deniz güçlerinin haberi olmadan hiç bir deniz filosunun bölgeye giremeyeceğini belirterek, ”bölgedeki yabancı güçlerin bölgede kimse için güvenliği sağlamadığını ve sağlamayacağını, İran İslam Cumhuriyeti’nin 42 yıllık ömründe kimseye saldırmadığını’ söyledi.

İranlı askeri yetkili, Amerikalıların olduğu her yerde güvensizliğin olduğunu belirterek, Amerikalıların geldikten sonra Batı Asya bölgesinde 550 petrol tankerini hedef aldığını ve bölgenin güvenliğinin yüzde 55 azaldığını ve Fars körfezinde olumsuz ve istenmeyen hadiselerin her zamandan daha çok arttığını’ söyledi.

Amiral Tengsiri, İran’ın başta deniz kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu askeri teçhizatları üretme dahil diğer ordu birliklerinin  ihtiyaçlarını ülke içinde üretme ve temin etme ve kendine yeterli olmada  çok iyi bir konuma geldiğini belirtti.

İranlı askeri yetkili, İran’ın başta gelişmiş füzeler olmak üzere çok çeşitli askeri teçhizatları dışarıya bağımlı olmadan ürettiğini ve bu gerçeğin de düşmanlar tarafından çok iyi bilindiğini söyledi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir