İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Sağlık Bakanı: İran’da Korona Vakaları Yüzde 53 Azaldı

İran sağlık bakanı, İran’da koronavirüs vakasının yüzde 53 azaldığını belirtti.

İRNA’nın haberine göre, İran sağlık bakanı Said Nemeki dün Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom ile video konferansı oturumda yaptığı açıklamada, 20 nisan tarihinden itibaren korona virüs vaka sayısında yüzde 53 oranında  ve ölü sayısında da yüzde 39 azalma  görüldüğünü söyledi. 

Dünya Sağlık Örgütü başkanı da İran’ın salgınla mücadelesinin takdire şayan olduğunu söyledi. 

Bu arada İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, bugüne kadar İran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 391’e, bu hastalığa yakalananların sayısının 85 bin 996’ya yükseldiğini, 63 bin 113 kişinin ise iyileştiğini bildirdi.

Dünden bu yana 1194 kişide daha korona virüs tanısı konulduğuna dikkati çeken Cihanpur, son 24 saatte bu vakalardan 94’ünün daha yaşamını yitirdiğini söyledi.

Cihanpur, bugüne kadar İran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 391’e, bu hastalığa yakalananların sayısının 85 bin 996’ya yükseldiğini, 63 bin 113 kişinin ise iyileştiğini bildirerek koronavirüs hastalarından 3 bin 311 kişinin kritik durumda ve yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Ülkede şimdiye kadar 377 bin 396  korovavirüs tanı testinin gerçekleştirildiğine işaret eden Cihanpur, Hastalığın yönetilen aşamasındayız ve Koronavirüs hastalığının kontrollü süreci devam ettirildi. Bu durumun devam etmesi, bireysel ve halk sağlığı noktalarına uyulmasına bağlıdır. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda akıllı mesafe protokollerini takip ederek ve doktorların söylediklerini takip ederek daha iyi haberleri duyurmayı umuyoruz’diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir