SuriyeTüm HaberlerTürkiye

Beşar Caferi: Türkiye’nin Suriye’deki Varlığı Yasa Dışıdır

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi, dün Türkiye’nin kuzey Suriye’ye saldırısını BM bildirgesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bildirileri ve Soçi, Astana ve Moskova anlaşmalarının açık ihlali olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Beşar Caferi Suriye ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin videokonferans aracılığı ile düzenlenen oturumda Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine saldırısını kınayarak “Şam’ın asla Türkiye’nin kuzey Suriye’ye saldırı gerekçesini kabul etmediğini” söyledi. 
Caferi Türkiye’nin Suriye’deki teröristleri desteklediğine işaretle, Güvenlik Konseyinden teröristlere destek veren ülkelerden bundan vazgeçmeye mecbur kılmasını istedi.


Suriye’nin BM daimi temsilcisi Türkiye’nin Suriye topraklarında son zamnlarda hava savunma sistemleri konuşlandırmasına işaretle, Türkiye hükümetinin askeri güçlerini Suriye topraklarında karadan havaya Amerikan yapımı Hawk füzeleri ile donattığını, bunun ise BM bildirgesi ve uluslararası hukukun ihlali olduğunu ifade etti.


Caferi Ankara’nın Nusra Cephesi ve Hizb-ül Türkistani gibi destek verdiği teröristlerin elindeki modern silahlar hakkında da uyarıda bulunarak, bu konunun facia sonuçları olabileceğini belirtti.


Suriye’nin BM temsilcisi ayrıca Suriye’ye yönelik ekonomik terörizm ve  yaptırımların bu ülke halkını tümünden cezalandırma ve savaşın bir başka çeşidi olduğuna işaretle, tüm bunların uluslararası yasalar ve BM’in hukuki bildirgesinin açık ihlali olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir