Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Irak’ın Yeni Başbakanı, İran’ın IŞİD’e Karşı Verdiği Mücadeleyi Takdir Etti

Irak’ın yeni başbakanı Mustafa el’Kazımi ve İran’ın Irak büyükelçisi, Bağdat’ta yaptıkları görüşmede, çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundular.

Irak Haber Ajansı’nın (VAA) bildirdiğine göre, Mustafa el’Kazımi İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi ile görüşmesinde, İran ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Irak başbakanı ülkesinin Irak topraklarının başta İran olmak üzere diğer ülkeler aleyhinde terör faaliyetleri için kullanılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Irak başbakanı, dün ayrıca Amerika’nın Irak büyükelçisiyle de görüşmesinde, ülkesinin  ABD’nin Irak’ın komşularıyla hesaplaşma  sahnesi olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Irak başbakanı Kazımi, sözkonusu görüşmede, ekonomi, güvenlik, terörizm ve korona ile mücadele konusunda iki ülke yetkililerinin görüşmeye hazır olduklarını hatırlatarak, iki ülkenin bölgenin güvenlik ve istikrarı konusunda çabalarına işaret etti ve ”Irak toprakları ve bölge, başka ülkelerin Irak’ın komşularıyla hesaplaşma alanı olmamalıdır’ dedi.

Ayrıca, İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi.

Mescidi’nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Kazımi ile yapılan görüşmede, ikili işbirliği, 1975 Cezayir anlaşması, bankacılık işbirliği, Hürremşehr-Basra demiryolu ve vize kolaylığı ilgili konuların üzerinde duruldu. Kazımi işbirliği vaadinde bulunarak İran İslam Cumhuriyeti’nin IŞİD ile mücadelede gösterdiği çabalarını takdir etti.”

Mescidi, Başbakan Kazımi’nin İran ile Irak’ı iki dost ve kardeş ülke olarak tanımladığını söyledi.

Irak’ta, Mustafa el-Kazımi’nin 22 kişilik kabinesi, 3 gün önce 15 bakanın güvenoyu almasıyla meclisten geçmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir