DünyaFilistinTüm Haberler

Dünyanın Birçok Farklı Ülkesinden “Dünya Kudüs Günü”ne Destek Geliyor

Dünyanın değişik bölgelerinde siyonizm karşıtları, her yıl Ramazan ayının son cumasında kutlanan Dünya Kudüs Günü’nde Filistin halkına destek vermeye bu yıl da devam edeceklerini sosyal paylaşım sitelerinden açıklamaya başladılar.

İran’da İslam inkılabının zafere ermesinin ardından İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin müslümanları ve dünyayı Filistin’de  siyonist zulmüne dikkati çekmek için Ramazan ayının son cumasını ‘Dünya Kudüs Günü’ ilan etmesiyle düzenlenen her yıl Ramazan ayının son cumasında bu yönde etkinlikler yapılırken, bu yıl korona virüs sebebiyle terör rejimi İsrail aleyhinde protesto gösterilerinin yerine sosyal paylaşım siteleri üzerinden Filistin halkına destek verilmeye başlandı ve paylaşımcılar terör rejimi  İsrail’i kınayan çeşitli mesajlar paylaşarak Filistin halkına destek vermekteler.

Bu arada Londra İslam İnsan Hakları Komisyonu ise siyonist İsrail’e  karşıtlığı ve mazlum Filistin halkına desteği göstermek için dünyanın değişik yerlerindeki halklardan Ramazan ayının sonuna kadar  Filistin bayrağını sürekli olarak paylaşmalarını istedi. 

Öte yandan Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde de Filistin bayrakları ve Kudüs Gününe destek eylemleri sosyal medyadan göze çarpmaya başladı.

Kudüs Günü’ne Kolombiya’dan destek veren Direniş destekçileri Filistin bayrağı açma eylemine destek verdiler. 

Öte yandan, bu yıl ırkçı  İsrail’in kuruluşu ve Filistinli Müslümanların sürgün edilişini temsil eden Nekbe ile Ramazan’ın son Cuma’sı kutlanan Dünya Kudüs Günü koronavirüs engeline takıldı.

Koronavirüs dolayısıyla kalabalıklar halinde toplanamayan dünya Müslümanları, mazlum Filistin halkının yanlarında olduğunu belirtmek için evlerini, iş yerlerini ve arabalarını Filistin bayraklarıyla donatıyor.

Türkiye’de de birçok Filistin destekçisi şimdiden Filistin bayrakları asmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir