Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

“Kudüs’ün Kurtarılmasının İlahi Müjdesi Yakındır”… İnşaallah! İslam ülkeleri Kudüs’ün özgürleşmesi için çabalarını birleştirmeli

Uluslararası Kudüs Konferansı’na katılan İslam dünyasının önde gelen şahsiyetleri, İslam ülkeleri ve devletlerinin Kudüs’ü özgürleştirme ve Siyonist rejimin cinayetlerine karşı koyma yolundaki çabalarını birleştirmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

Video Konferans yöntemiyle düzenlenen Birinci Uluslararası Kudüs Konferansında konuşan Konferans Başkanı Ayetullah Arafi, tüm İslam dünyasından ırkçı İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmemelerini isteyerek, Siyonist rejim ile türlü bahanelerle gerçekleşmek istenilen kültürel ve medya işbirliğinden kaçınmalarını istedi.

Amerika ve Siyonist İsrail ile mücadele cephesinde İran olduğunu ifade eden ve ve Kudüs’ü hürriyetine kavuşturulması için çalışmanın şer’i bir görev olduğunu söyleyen Ayetullah Arafi, İslam topraklarının son karışının kurtarılmasına kadar direnişe desteğin devam edeceğini söyledi.

Bahreyn İslam Hareketi Lideri Şeyh İsa Kasım da, bazı İslam ülkelerinin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirme çabasını eleştirerek, İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirmenin direnişin arkasından çekilmek ve Kudüs ülküsüne ihanet olduğunu kaydetti.

İran taklid merci alimlerden Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani de, İslam dünyasının en önemli meselesinin Kudüs ve Filistin davası olduğunu belirterek, sahte siyonist İsrail rejiminin varlığının bölge ve dünya güvenliği için bir tehdit olduğunu ve bu rejimin siyonist varlığının son bulması ve bu kanser tümörünün bölgeden atılması gerektiğini söyledi.

Irak İslami Radyo-Televizyonlar Birliği Başkanı ve direniş cephesi alimlerinden Seyyid Hamid Hüseyni de konferansta yaptığı konuşmada, Iraklı gençler ve yetkililerinin gayreti ile ABD’nin bu ülkeden çıkarılmasının Irak’ın 2020 yılındaki en büyük siyasi olayı olacağını kaydetti.

Hüseyni, Kudüs’ün sadece Müslümanlar değil, dünyadaki tüm hürriyetçi insanlara ait olduğuna işaretle, Siyonist rejimin Müslümanlar’ın daimi düşmanı olduğunu kaydetti.

Nijerya İslam Hareketi Başkan Yardımcısı Abdul-Kadir Sensusi de, Kudüs meselesinin Afrika’da geniş bir etki oluşturduğuna işaretle, Filistin halkının dünyanın diğer milletleri gibi güvenlik ve bağımsızlığa sahip olmak istediklerini, bunun için onları desteklemek gerektiğini vurguladı.

Video Konferans yöntemiyle düzenlenen Birinci Uluslararası Kudüs Konferansa 18 ülkeden konuşmacılar katıldı. Dün başlayan konferans bugün de devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir