FilistinTüm Haberler

Filistin’in Genelinde Bahreyn Konferansını Protesto Gösterileri Düzenlenecek

ABD ve siyonist İsrail planı olan Yüzyılın anlaşması doğrultusunda Bahreyn’de 24-25 haziran’da yapılması kararlaştırılan konferansa Filistin genelinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Filistin’de milli ve İslami gruplar, partiler ve hareketler bu konferansı kınamak için greve gitme kararı aldılar. Bu arada 23 haziran tarihinde Bahreyn konferansını kınamak amacıyla Filistin topraklarında protesto gösterisi düzenlenecek.

Öte yandan FKÖ de Yüzyılın Anlaşması’na karşı mücadele çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki fraksiyonların temsilcileri, Filistinlilere, ABD Başkanı Donald Trump’ın ırkçı İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın da destek verdiği “Yüzyılın Anlaşması”na karşı mücadele çağrısı yaptı.

FKÖ, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı El-Bire Belediye Başkanlığında, bünyesindeki ulusal ve İslami fraksiyonların temsilcileriyle “Yüzyılın Anlaşması” projesine ilişkin bir toplantı düzenledi.

FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, yaptığı açıklamada, “El-Bire Belediye Başkanlığındaki toplantı, Filistin halkının haklarını yok etmeyi hedefleyen ABD ve İsrail’in plan ve uygulamalarına karşı toplumsal faaliyetlerin düzenlenmesine ilişkin bir program oluşturma amacıyla düzenlenmiştir.” dedi.

Ebu Yusuf, FKÖ bünyesindeki fraksiyonların temsilcilerinin, Filistinli STK’lara, bağımsız kanaat önderlerine Filistin kentlerinde, mülteci kamplarında ve diasporada Yüzyılın Anlaşması ile mücadele çerçevesinde faaliyetler düzenlenmesi çağrısında bulunduğunu belirterek, faaliyetlerin sadece şehir merkezlerinde olmayacağını, aynı zamanda ırkçı rejim İsrail askerleriyle temas noktalarında protesto gösterileri şeklinde de gerçekleşeceğini söyledi.

Yüzyılın Anlaşması, Kudüs’ün tamamının ırkçı İsrail’e bırakılması ve Batı Şeria’daki yasa dışı siyonist Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir