İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları’ndan “Savunma Sanayi Günü” Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu yayınladığı bir bildiride, yerli yapım ‘Hac Kasım’ ve ‘Ebu Mehdi’ füzelerinin tanıtılmasını İranlıların ülkenin savunma ve saldırı caydırıcılık doktrini ve direniş şehitlerinin yoluna devam etmesi konusundaki kararlığının göstergesi olarak nitelendirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 21 Ağustos “Savunma Sanayi Günü” münasebetiyle yayınladığı bir bildiride, yerli yapım ‘Hac Kasım’ ve ‘Ebu Mehdi’ füzelerinin tanıtılmasını İranlıların ülkenin savunma ve saldırı caydırıcılık doktrini ve direniş şehitlerinin yoluna devam etmesi konusundaki kararlığının göstergesi olarak nitelendirdi.

Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Savunma sanayinin ülkenin ulusal ve caydırıcı gücündeki stratejik önemi, özellikle düşmanların yaptırımları karşısında savunma ve saldırı yeteneklerini geliştirme ve stratejik ürünler elde etme sürecinin daha hızlı devam etmesini gerektirir.

Günümüzde İran’ın savunma sanayi dünyanın ileri teknolojilerinin sınırlarına doğru ilerliyor ve yerli savunma sistemleri dış modellere kıyasla daha aktif bir hale gelmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir