FilistinTüm Haberler

Hamas’tan Siyonist İsrail Rejimine Ağır Tehdit!: Eğer Abluka Kalkmazsa, Siyonist Yerleşimciler Sığınaklarda Yaşar!

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Müşir el-Mısri, uzun yıllardır Gazze Şeridi’ne uygulanan insanlık dışı ablukanın kaldırılması için yürütülen arabuluculuk girişimlerinin olumsuzla sonuçlanmasına değinerek, “Bu durum, Siyonist İsrail’in sığınakların kalbinde yaşayacağı anlamına geliyor.” yorumunu yaptı.

Yerel bir televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulunan el-Mısri, “Filistinli direniş grupları, Gazze halkının İsrail’in devam eden saldırı ve ablukası altında yavaş yavaş ölüme maruz bırakılmasını asla kabul etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada el-Mısri, “Koronavirüs sürecini fırsata çevirerek işgal politikalarına meşru zemin hazırlamaya çalışan ve aynı şekilde Filistin halkına uyguladığı ablukayı sürekli hale getirmeyi hedefleyen İsrail, kötü emellerine ulaşamayacak ve sinsi planlarında başarısız olacaktır.” şeklinde konuştu.  

İşgalci İsrail rejiminin Filistin halkının taleplerini görmezden geldiğini belirten el-Mısri, Hamas hareketi ve Filistin halkının, ablukanın tamamıyla kaldırılıncaya dek mücadeleye devam edeceğine vurgu yaptı. 

Katar Gazze’yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed İmadi, bu ayın başından itibaren Hamas ve İsrail’den yetkililerle iki taraf arasında artan gerginliği sona erdirme konusunda arabuluculuk yapmak için görüşmeler yürütmüştü.

İsrail, son günlerde ablukayı ağırlaştırmasının yanı sıra Gazze Şeridi’nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar gönderildiği gerekçesiyle Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir