Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) hakaret, ABD-Siyonizm komplosudur

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun provokatif eylemini şiddetle kınadı.

İran İslam Devrimi Lideri Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Eserleri Koruma ve Yayınlama Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun provokatif eylemi kınandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir Fransız derginin nurani yüze sahip olan Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) kutsallığına hakaret etmesi büyük ve affedilmez bir günahtır. Bu eylem Batı dünyasının İslam’a ve Müslüman toplumuna karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu. Bazı Fransız siyasetçilerin ifade özgürlüğünü bahane ederek bu büyük suçu kınamaması kabul edilemez ve yaklaşımları tamamen yanlış ve kamuoyunu kandırmaya yönelik bir tutumdur.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, siyonistlerin ve istikbar güçlerinin İslam karşıtı politikaları bu tür uygulamaların arada bir yaşanmasına sebebiyet verdiğini, bu hareket şimdiki zaman diliminde de kamuoyunu Amerika ve korsan İsrail’in Batı Asya bölgesi için hazırladıkları şom planlardan saptırmaya yönelik olduğu anlaşıldığını ifade etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, başta Batı Asya bölgesinin Müslüman milletleri olmak üzere bölge milletleri bu hassas konuya karşı duyarlı olmaları ve Batılı devlet adamlarının İslam ve Müslümanlarla düşmanlığını asla unutmamaları gerektiğini vurguladı.

Fransa’nın Charlie Hebdo mizah dergisi geçen Salı günü yeni bir küstahlığa imza atarak İslam Peygamberi’ne -s- hakaret içeren eski karikatürlerini yeniden yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir