BahreynBatı AsyaTüm Haberler

Filistin’e bir ihanet de Bahreyn’den!: Arap görünümlü Siyonist Al-i Halife rejimi, Terör rejimi İsrail ile normalleşti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından Fars körfezinden bir diğer ülke Bahreyn’in de ırkçı İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığı kararını, ABD Başkanı Donald Trump açıkladı.

Terör rejimi İsrail’de siyonist medyada yer alan haberlere göre,  Bahreyn de ırkçı İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamaya karar verdi.

Haberin ardından Mısır cumhurbaşkanı Sisi, bu girişimi Batı Asya’da barışın sağlanmasında önemli bir adım olarak nitelerken BAE dışişleri bakanlığı sözcüsü de, Bahreyn ve ırkçı İsrail arasında bu anlaşmayı son derece güzel haber niteledi ve ‘Bu hareket bölgenin refahının artmasına yardım edecek’ iddiasında bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS ise, Bahreyn ve ırkçı İsrail arasındaki anlaşmayı kınadı ve bu anlaşmanın yürürlüğünün Filistin ülküsünün yok edilmesi olacağını bildirdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi de sözkonusu anlaşmayı kınadı. 

Bilindiği gibi ırkçı İsrail basını daha önce de BAE’nin ardından Bahreyn’in Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmek istediğini yazmıştı.

Trump, 13 Ağustos’ta siyonist İsrail rejimi ile BAE’nin “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından ırkçı İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Siyonist İsrail ile BAE arasındaki anlaşmanın imza töreni, 15 Eylül’de Beyaz Saray’da yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir