IrakTüm Haberler

Irak Nuceba Hareketi: ABD’nin Direniş Eksenine Baskı Çabaları Hezimete Uğradı

Irak Nuceba İslami Hareketi, Amerika’nın bölgede direniş eksenine uyguladığı baskıların bozguna uğradığını vurguladı.

Tahran’da Cumartesi gün düzenlediği basın toplantısında konuşan Nuceba hareketi sözcüsü Seyyid Haşim Musevi, başta ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüzyılın anlaşması adlı kumpası ve İsrail ile ilişkileri normalleştirme komplosu olmak üzere çeşitli konuları değerlendirdi.

Sözcü Musevi, Amerika devleti bölgede direniş eksenine siyasi, iktisadi ve askeri baskı uyguladığını, fakat şimdiye kadar bu baskıları uygulamakta başarısızlığa uğradığını belirtti.

Amerika devleti Suriye’nin yasal yönetimini devirme çabalarına değinen Nuceba hareketi sözcüsü Musevi, Amerika Suriye’de bu ülkenin kaynaklarını yağmalamak üzere bir kukla yönetimi işbaşına getirmek istediğini, fakat Suriye’de de hezimete uğradığını ve şimdi bu ülkeden çekilmeye başladığını vurguladı.

Amerika’nın Lübnan’daki çabalarını da başarısız niteleyen Musevi, bugün Hizbullah hareketi Lübnan milletinin büyük bir bölümünü temsil ettiğini ve Lübnan’ın ayrılmaz bir parçası sayıldığını ifade etti.

Amerika Irak’ta da hükümeti ve Irak anayasasınını zayıflatmaya çalıştığını kaydeden sözcü Musevi, Nuceba hareketi Irak’ın milli egemenliğini çiğneyecek hiç bir güce karşı geri adım atmayacağını veya pazarlığa oturmayacağını vurguladı.

Irak Nuceba hareketi sözcüsü Musevi ayrıca Amerika’nın bu harekete yaptırım uygulamasına işaret ederek şöyle devam etti: Amerika yönetimi Irak ve Suriye’de tekfirci IŞİD terör örgütü ile savaşta direniş eksenini yıpratmak istedi, fakat direniş ekseni her geçen gün daha da güçlendi. Amerika’nın kararları sadece psikolojik savaştır ve askeri sahada hiç bir etkisi yoktur. Amerika Irak milleti ve devleti üzerinde mandalık kuramaz.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Irak Nuceba hareketinin adını terör örgütleri listesine alarak bu harekete karşı bazı yaptırım kararları aldıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir