FilistinMısırTüm Haberler

Siyonist Mısır rejimi, Gazzeli iki balıkçı kardeşi şehid etti!

Gazze’deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekr, abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve Mısır karasularına giren 3 Filistinli balıkçının akıbeti ile ilgili bugün (26 Eylül Cumartesi) açıklama yaptı.

Zekeriya Bekr, Kudüs el-İhbariyye’ye verdiği röportajda, dün Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve kendilerinden haber alınamayan Filistinli 2 kardeşin Mısır ordusu tarafından şehit edildiklerini söyledi. 

Filistinli balıkçıların şehadet haberinin ailelerine ulaştırıldığını belirten Bekr, şehit edilen 2 balıkçının Gazze Şeridi nüfusuna kayıtlı Mahmud ve Hasan adındaki kardeşler olduklarını belirtti.

Balıkçılar Komitesi yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, “Mısırlı yetkililer, iki şehidin cenazesini Gazze Şeridi’ne teslim etmeye karar verdi. Şehit kardeşlerin cenazelerinin bugün ikindiden sonra Gazze’ye ulaşması bekleniliyor.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, şehitlerin kardeşi Yasir’in ise olay esnasında yaralandığı ve Mısır makamları tarafından soruşturma altına alındığı açıklandı.

Filistinli balıkçılar, işgal güçlerinin tacizlerinden kurtulmak için zaman zaman Mısır sınırına yakın bölgelerde avlanıyorlar.

Mısır deniz kuvvetleri son yıllarda Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli birçok balıkçıyı gözaltına aldı.

Gazzeli balıkçıların Mısır askerleri tarafından şehit edilmesine tepkiler

Filistinli iki kardeş balıkçının Mısır deniz kuvvetlerine bağlı askerler tarafından şehit edilmesine ve bir üçüncü kardeşlerinin de yaralı bir şekilde gözaltına alınmasına Filistin’deki bütün direniş grupları ve siyasi oluşumlar tepki gösterdi.

Filistin’deki bütün oluşumlar ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda saldırıyı ve hayat mücadelesi içindeki Filistinli balıkçıların öldürülmesini şiddetle kınadıklarını dile getirerek saldırı hakkında soruşturma başlatılmasını istediler. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) olayla ilgili açıklamasında Mısır askerlerinin Refah açıklarında Za’zu’ ailesinden kardeş Filistinli balıkçıları hedef almasını ve bunlardan ikisini öldürüp birini de yaralı olarak gözaltına almasını şiddetle kınadığını ifade etti. 

Hamas’ın Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında söz konusu balıkçıların işgal rejimi tarafından abluka altında tutulan bölgede ekmek paralarını ve ailelerinin geçimliklerini kazanmaktan başka hiçbir amaçlarının olmadığı dile getirilerek bunlara yönelik saldırının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağı ifade edildi. Hamas, Mısır yönetiminden olay hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi. 

Gazze Şeridi’ndeki Ulusal ve İslami Güçler İzleme Komitesi tarafından yapılan açıklamada da iki balıkçının öldürülmesine şiddetle tepki gösterildi ve Mısır tarafından bu tür saldırıların tekrar edilmesinin, Arap toplumlarının değerlerine ve komşuluk ilkelerine aykırı olduğu belirtilerek; “Mısır bizim ülkemiz, halkı bizim halkımız, biz de onların halkıyız” denildi. 

Filistin’deki diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumlar da olay hakkında açıklamalar yaparak gerçekleştirilen saldırıyı kınadı ve olay hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundular.  

Gazze’deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekr, abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve Mısır karasularına giren üç kardeş balıkçı hakkında dün yaptığı açıklamada bunlardan Mahmud ile Hasan adlı kardeşlerin Mısır deniz kuvvetleri tarafından şehit edildiğini, Yasir adlı üçüncü bir kardeşlerinin ise gözaltına alındığını duyurmuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir