Afganistanİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Afganistan yetkililerine önemli tavsiye!

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü dost ve kardeş Afgan hükümeti yetkililerini, haberlerin yayınlanmasında daha dikkatli olmaları ve resmi bildiriler yayınlamakta aceleci olmamaya davet etti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Said Hatibzade, Afgan kardeşlere hakaret görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması nedeni ile İran İslam cumhuriyet polis güçleri tarafından yayınlanan bildirinin ardından “söz konusu olayın İran’da yaşanmadığını” belirtti. 

Hatibzade dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir olayın yaşanmasından esef duyduğunu ifade ederek, dost ve kardeş Afganistan yetkililerinin haberlerin yayınlanması ve resmi bildiri yayınlanmasında aceleci davranmamalarını istedi.

Hatibzade önümüzdeki günlerde İran ve Afganistan’ın saygıdeğer cumhurbaşkanları tarafından karşılıkı en büyük işbirliğinin simgesi olarak Haf- Herat demir yolunun hizmete açılacağı bir ortamda (Tahran-Kabil) ilişkilerini istemeyen şüpheli eylemlerden kaçınılmasının zaruret olduğunu belirtti. 

Sanal dünyada Afgan kardeşlerin bir kaç kişi İran polis güçlerince tartaklandıkları iddia ediliyor. Yapılan teknik incelemeler söz konusu olayın İran’da yaşanmadığını gösterirken, İran polis güçleri söz konusu olayı kesinlikle tekzip ettiği ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir