Tüm HaberlerYemen

Yemen’in yerli üretimi zırhlı araçları görücüye çıktı

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanlığı dün gece yaptığı açıklamada, zırhlı güvenlik araçlarının artık ülke içinde üretiminin yapıldığını bildirdi.

Yemen el’Mesire televizyonu verdiği haberde, bu zırhlı araçların tamamen Yemenli uzmanlar tarafından yapıldığını bildirdi.

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanı Abdul Kerim Amir el-Husi, bir dizi zırhlı aracın açılışında, bu araçların çok yüksek kalitede olacağını ve çeşitli güvenlik ve istihbarat operasyonlarında hizmet vermek için kullanılacağını söyledi.

Öte yandan Yemen İçişleri Bakanı Yardımcısı Rizq el-Cufi, Suudi koalisyonunun kuşatma ve saldırılarına rağmen bakanlığın başta istihbarat araçlarının yapımı olmak üzere tüm sorunları çözmek için çalıştığını söyledi.

Bilindiği gibi  Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri daha önce de, çeşitli füzeler ve İHA’ları üretmeyi başarmışlardı.

Yemen’in artan füze ve drone yetenekleri, Yemenlilerin yaklaşık üç yıldır gelişmiş füzeler ve insansız hava araçları geliştirdiğini gösteriyor, Bu onlara Suudi saldırganlığına karşı askeri üstünlük kazandıran en önemli unsurlardan biri sayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir