Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İstihbaratı Doğu Azerbaycan’da Siyonist rejime casusluk yapan bir kişiyi tutukladı

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde İsrail adına casusluk yapan bir kişi ile birlikte farklı ülkelerin güvenlik servisleriyle bağlantılı birkaç casusun tutuklandığı belirtildi.

İran’ın Doğu Azerbaycan İstihbarat Genel Müdürü Kudret Diyalemeh, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada eyalette İsrail için casusluk yapan bir kişi ile birlikte farklı ülkelerin güvenlik servisleriyle bağlantılı birkaç casusun tutuklandığını açıkladı.

İmam Zaman’ın -s- adsız askerleri haftası dolayısıyla basın mensupları ile düzenlediği oturumda eyalet genelinde faaliyetleri hakkında açıklama yapan Doğu Azerbaycan istihbarat teşkilatı Başkanı Diyalemeh, bazı casusları yakaladıklarını belirtti.

Diyalemeh, “İsrail istihbarat servisi etnik ihtilaflar çıkarmayı düşünüyor ve onların bazı komşu ülkelerdeki varlığı İran için tehdit sayılır. Biz onların faaliyetlerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Söz konusu yetkili, yakalanan casuslardan biri İsrailli casus olduğunu, yakalanan casuslar bazı ülkelerin istihbarat örgütleri ile temas halinde oldukları tespit edildiğini ifade etti.

Söz konusu yetkili ayrıca eyalette tekfirci teröristlerin varlığını reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir