İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Hava Kuvvetleri’nin “10. Velayet Fedaileri” isimli tatbikatı bu sabah başladı

İran Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından yapılan “10.Velayet Sahası Fedaileri” adlı tatbikat “Ya Muhammed Resulullah (s.a)” parolasıyla bugün sabah saatlerinde başladı.

İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hamit Vahidi dün yaptığı açıklamada, çeşitli savaş uçağı, bombardıman uçağı, keşif uçağı ve İHA’ların  bir gün boyunca düzenlenecek olan tatbikatta yer alacağını söylemişti.

10. Velayet fedaileri hava tatbikatı İSK Başkomutanı General Seyyid Abdurrahim Musevi, İslam İnkılabı Lideri ve Başkumandan Ayetullah Hamanei’nin Özel Kalem Müdürü, Genel Kurmay İkinci Başkanı, bazı kuvvet komutanları, Hatem’ul Enbiya -s- Merkezi Karargahı yetkilileri ve Genel Kurmay Başkanlığı’ndan komutanların huzurunda çok sayıda savaş uçağı ve İHA’nın katılımı ile başladı.

Tatbikat hakkında açıklama yapan Hava Kuvvetleri İkinci Komutanı General Pilot Mehdi Hadian, tatbikat yurt genelinde düzenlendiğini ve Hava Kuvvetleri’nin muharebe kabiliyetlerini ve gücünü sergilemek ve gerçek savaş şartlarında gerekli olan deneyimleri kazanmak üzere yapıldığını belirtti.

General Hadian, bu tatbikatta İranlı uzmanların geliştirdiği ağır ve yarı ağır güdümlü bombalar, çeşitli lazer güdümlü, TV kameralı ve termal füzeler, radar sistemleri, roket ve bombalar gibi yerli sistemler ve silahlar kullanıldığını ifade etti.

Bu tatbikattaki tüm ekipmanların yerli imkanlarla üretilmiş ürünler olduğunu anlatan Tuğgeneral Vahidi, “Tatbikatta Suhoy Su-24, F4, F5, F7, RF4, MiG 29, F-14, Saika uçakları, Boeing 707 ve 747 yakıt ikmal uçağı, P-3F deniz devriye uçağı, Karrar, Kiyan, Ebabil, Areş ve Keman-12 gibi çeşitli İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanacak” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir