SuriyeTüm HaberlerTürkiye

Suriye’nin Halep kentinde Türkiye’nin saldırıları protesto edildi

Halep kırsalındaki el Ziyare beldesinde dün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli askeri grupların sivil yerleşim bölgesini hedef alan askeri saldırıları protesto edildi.

Suriye medyasına göre, Halep kırsalındaki el Ziyare beldesinde dün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli askeri grupların sivil yerleşim bölgesini hedef alan askeri saldırıları protesto edildi.

Daha önce ülkenin kuzeyindeki Mare bölgesinde tanksavar roketle Türk konvoyuna düzenlenen saldırıda iki özel kuvvet polisinin ölmesi üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı yeni bir operasyon sinyali vermişti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun  her yıl yayımladığı ülkeler raporunda Türkiye için Suriye’de ilk kez “işgalci güç” olarak tanımlandı.

Türkiye’ye ağır eleştirilerin yapıldığı raporda, Türkiye’nin son dönemde izlediği dış politikasının AB’nin güvenlik ve dış politika öncelikleriyle uyumlu olmadığı belirtildi.

Öte yandan Türkiye destekli güçlerin, Rakka kırsalının kuzeyinde işgal ettikleri bölgelerde sivillere yönelik suçlu uygulamalarını sürdürürken, Rakka kırsalının kuzeyinde yer alan Tel Abyad kentinin kırsalından üç kadını kaçırdı.

Yerel kaynaklar SANA Muhabirine, Türk güçlerinin kiralıklarının, Rakka kırsalının kuzeyinde yer alan Tel Abyad bölgesindeki Sluk beldesindeki tıbbı kliniklerden birine baskın düzenlediğini belirtirken, 3 kadını kaçırıp bilinmeyen bir yere götürdüklerine işaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir