Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’den Bağdat’a sürpriz ziyaret!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani Bağdat’ı ziyaret ederek Iraklı yetkililerle görüştü.

Lübnan merkezli Al Mayadeen TV kanalı, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani’nin dün Bağdat’ı ziyaret ederek Iraklı yetkililerle görüştüğünü duyurdu.

Habere göre, Tuğgeneral Kaani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Mustafa el-Kazımi ile bir araya geldi.

Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Bağdat’ta Iraklı yetkililerle görüşmelerde, bu ülkede milli birlik ve huzurun korunmasına vurgu yaptı.

Tuğgeneral Kaani’nin Iraklı yetkililere Irak güvenliğini tehdit eden herhangi bir eylemden kaçınılması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Al Meyadeen, bilir kaynaktan naklen verdiği haberde, Kaani’nin bu görüşmelerde Irak’ın güvenliğini riske atabilecek her türlü eylemden uzak durulması ve halkın ve eylemcilerin taleplerinin yasal çerçevede yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaptığını aktardı.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi’nin Bağdat’ın yeşil bölgesindeki konutuna dün sabah düzenlenen saldırının ardından Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani, Bağdat’a gitti.

Birçok uzman ve siyasi şahsiyet, ABD’nin bu saldırının arkasında olduğuna inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir