SuriyeTüm Haberler

ABD Terör Ordusu’ndan İdlib’e hava saldırısı: 9 ölü

Büyük Şeytan ABD’nin, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde gerçekleştirdiği askeri saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

ABD Terör Ordusu’nun İdlib’te düzenlediği askeri saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde bir F-16 savaş uçağı ve bir helikopter desteğiyle gerçekleştirdiği saldırı TSİ 00.30 sularında başladı.

AA’ya göre, enkazda çalışma yapan Sivil Savunma ekipleri, baskında aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 9 kişinin öldüğünü bildirdi.

Bölgedeki kaynaklar, ABD askerlerinin hedefinde terör örgütü IŞİD’in en çok aranan elebaşlarından biri olabileceği üzerinde duruyor.

Halep’te ABD bağlantılı unsurlar arasında çatışma

Suriye kaynakları, Halep’in eteklerinde Türk birlikleri ile ABD bağlantılı unsurlar arasında çıkan çatışmalarda 10 sivilin öldüğünü bildirdi.

SANA Haber Ajansı’na göre; Türkiye işgal güçleri ve ABD’ye bağlı Kürt demokratik unsurlar (YPG) arasında dün  El Bab kentinde çatışma çıktı. Habere göre, çatışmalarda en az 10 sivil öldü ve onlarcası da yaralandı.

ABD ordusu ve bağlı kuruluşları (YPG) uzun süredir Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda yasadışı olarak bulunuyor ve ülkenin petrol ve tahıl kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra bölge sakinlerine ve Suriye güçlerine karşı da saldırılar düzenliyor.

Türkiye, PKK tehdidini bertaraf etme bahanesiyle Suriye’nin bazı bölümlerini kontrolünde tutuyor. 

Suriye hükümeti, işgalcilerin ve onların paralı askerlerinin eylemlerini savaş suçu olarak nitelendirerek, Türk ve Amerikan birliklerinin ülkeden çıkarılması gereğini defalarca vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir