Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Haydari: Hiçbir düşman İran’a saldırmaya cüret edemez!

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin gerçek anlamda caydırıcılık elde ettiğini belirterek, bugün hiçbir düşmanın İran’a karşı saldırmaya cür’et edemeyeceğini söyledi.

İRNA ajansına göre, dün Tuğgeneral Kiyomers Haydari, İran ordusunun tabii görevinin ülkenin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak olduğunu söyledi. 

İran İslam Cumhuriyeti kara kuvvetlerinin tüm sınırlarda mevcudiyetine ve konuşlandırılmasına değinen Tuğgeneral Heyderi, sınırlarda İran Silahlı Kuvvetleri’nin bulunmasının İslam Cumhuriyeti’ni tehdit ettiği anlamına gelmediğini, ancak İran ordusunu tehdit eden unsurlara karşı İran Silahlı Kuvvetleri’nin  kelimenin tam anlamıyla caydırıcı olarak bulunması gerektiğini ve bunu da başardıklarını  söyledi. 

Tuğgeneral Haydari, bugün hiçbir düşmanın İran’ın topraklarına girmesine ve saldırmasına izin vermeyeceğini ve kuvvetlerin caydırıcılık yaratan bir güç aşamasına ulaştığını vurguladı.

31 Ağustos 2016’da İslam İnkılabı  Rehberi Ayetullah Hamanei, İran Savunma Bakanlığı’nın yetkilileri, araştırmacıları ve uzmanlarının huzurunda, savunma ve taarruz kabiliyetinin artırılmasını İran’ın devredilemez bir hakkı olarak gördüğünü bildirmişti. 

İslam İnkılabı Rehberi o zaman yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi: ”Ahlak, vicdan ve insanlıktan zerre kadar nasiplenmemiş küçük bir zümrenin, tahakkümcü güçlerin hüküm sürdüğü, ülkeleri işgal etmekten ve masum insanları öldürmekten çekinmediği bir dünyada savunma ve taarruz sanayilerinin gelişmesi gayet doğaldır. Çünkü bu güçler İran’ın otoritesini hissetmedikçe  güvenlik sağlanamayacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir