Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: Düşman, İran’ın İHA ve füze gücünü hayal dahi edemez!

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, düşmanın İran’ın füze ve İHA gücünü hayal edemediğine işaretle, “biz düşmana kararlılıkla karşı koymaya hazırız” ifadesini kullandı.

Komutan Selami bugün Kum’da katıldığı bir merasimde yaptığı konuşmada, düşmanın psikolojik savaşı ve insanların kalbini ele geçirme çabalarına işaretle, bu bağlamda düşmanın toplumun maneviyatini değiştirmeye ve güvenini almaya çalıştığını söyledi.

Komutan Selami sözlerinin devamında İran’ın füze ve İHA gücünün her geçen gün gelişmekte olduğuna temasla, bunun düşman için Kabul edilir olmadığını, düşmanın tüm yolları denediğini, ancak sonuç alamadığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Başkomutanı, şunları söyledi:

“Düşmanın İran’a hakim olma hayali asla gerçekleşmeyecek, ancak düşmanın zihninde var ve bunu başarmak için tüm gücünü kullanacaktır.”

İrna haber ajansına göre, Tümgeneral Hüseyin Selami, Perşembe günü Araştırma ve Teknoloji Haftası kutlamalarında düşmanın yalan söyleyerek beyinlerini yıkamak istediğini belirtti ve devam etti, “Düşmanla direniş yapmaya, onun önünü almaya hazırız.”

Günümüz dünyasında insanın ya güçlü olup bağımsız yaşaması ya da teslim olması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi, “Burada orta yol yok”.

General Selami şöyle devam etti:

İran’ın merkezinde olduğu ve halen de merkezinde olduğu ambargo en yıkıcı stratejidir. Bir grup ülke bir ulusa karşı kullanılabilir. Düşman da bunu denedi ama sonuca varamadı.

“Bugün İran, insansız hava aracı, füze gücü ve düşmanın kabul edemeyeceği askeri gücünü sürekli olarak güçlendiriyor.”

Selami sözlerine şu şekilde devam etti:

“Düşman bütün yolları denedi; Ekonomik ablukadan savaş dayatmasına, tekfir olgusunun yaygınlaşmasından, psikolojik operasyonlara, İran’ı uluslararası siyasette yalnızlaştırmaya ve İran’ın bölgesel krizlerde hareket etmesini engellemeye yönelik bütün çabaları denedi ama başarılı olamadı. Tüm yollar kapalı ve artık düşmanlar İran’a hakim olamaz.”

Tümgeneral Selami düşmana karşı düşünceler arası savaşta da galip gelmeleri gerektiğinin altını çizdi.

General Tengsiri: İran’ın Amerika’nın aklına bile gelmeyecek füzeleri var

İran Devrim Muhafızları Donanması komutanı Tuğamiral Tengsiri, İran’ın ABD’nin aklına bile gelmediği füzelere sahip olduğunu, İran’ın tatbikatlarda gösterdiği silahların savaş sırasında sahaya getirdiği silahlar olmadığını vurguladı.

Fars haber ajansının haberine göre, Amiral Tengsiri Hint Okyanusu, Umman Denizi ve Fars Körfezi’ndeki bölge ötesi düşmanın, İran’a ulaşması için İranlı savaşçıların cesetlerini çiğnemek zorunda olduklarını söyledi. 

Amiral Tengsiri, İran İslam Cumhuriyeti’nin 44 yıllık yaptırımlarda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, İran gemilerinin hızının Amerikan gemilerinin hızının 3 katı olduğunu, İran gemilerinin gövde ve tesislerinin tamamının yerli olduğunu halbuki Devrimden önce İran’da tekne yapmanın mümkün olmadığını söyledi. 

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Küçük Tunb, Büyük Tunb ve Bumusa adlı üç adanın İran’a ait olduğunu belirterek, ”Eğer tarihe geri dönmek istersek,  Arap ülkeleri için durum kötü olur” dedi.

General Tengsiri, düşman tehditlerine atıfta bulunarak, Hürmüz Boğazı’nın İran’ın da kullandığı sürece açık olacağını söyledi.

İranlı general, ”İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatmak istemediğini ancak bir gün Hürmüz Boğazı’nı İran gemilerine kapatırlarsa kimsenin buradan  geçmesine izin vermeyeceğimiz de bilinmelidir.” dedi. 

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, “Fars  Körfezi’nde uluslararası sular yok; Bu sular ya bize ait ya da Fars  Körfezi ülkelerine ait ve dolayısıyla bu bölgede yabancılara yer yok.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir